Zagreb, 9. prosinca 2021. - Na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu od 4. do 20. veljače 2022.godine Hrvatska bi trebala imati i predstavnicu u brzom klizanju na kratkim stazama (short track). Olimpijska norma, utemeljena na preraspodjeli kvota, odnosi se na žensku konkurenciju brzog klizanja u disciplini 500 metara, a kako je kvota dodijeljena državi, a ne sportašici, zasad se ne zna tko će biti naša predstavnica u spomenutoj disciplini.

 

Budući da je odlukom Vijeća HOO-a, od 1. listopada potvrđeno petero evidentnih kandidata za ZOI 2022.: Filip Zubčić i Zrinka Ljutić (alpsko skijanje), Vedrana Malec, Tena Hadžić i Marko Skender (skijaško trčanje), sa šestom normom dobit ćemo zasad četvrtu evidentnu kandidatkinju, odnosno četvrtu olimpijku za Peking naspram dvojice olimpijaca.

Podsjetimo, ukupno deset (dvoje evidentnih i osam potencijalnih) olimpijaca i olimpijki iz šest sportova primatelji su stipendija iz programa Olimpijske solidarnosti za sportaš(ic)e ZOI Peking 2022. To su: Filip Zubčić, Istok Rodeš, Elias Kolega i Matej Vidović (alpsko skijanje), Dražen Silić i Antonio Zelić (bob), Laudelino Antonio Souza-Kordeiru (umjetničko klizanje), Lea Jugovac (snowboard) te „nordijci“ Krešimir Crnković (biatlon) i Vedrana Malec (skijaško trčanje).