Na Igrama u Lillehammer-u je sudjelovalo 67 zemalja sa 1.737 sportaša (522 žene). Medijski ih je pratilo 6.633 novinara (2.615 iz pisanih i 4.018 iz elektroničkih medija). Volontiralo je 9.054 osobe. 


Stjegonoše:
Na svečanosti otvaranja: Vedran Pavlek
Na svečanosti zatvaranja: Vedran Pavlek

Šesteročlana delegacija u Norveškoj
Na XVII. zimskim olimpijskim igrama u Lillehammeru Hrvatsku je predstavljala šesteročlana olimpijska delegacija, pod vodstvom šefice Misije Sande Dubravčić Šimunjak, najbolje hrvatske klizačice, europske doprvakinje u umjetničkom klizanju 1981. u Innsbrucku i olimpijke koja je nastupila na ZOI Sarajevo 1984., gdje je na svečanosti otvaranja Igara zapalila olimpijsku vatru. U Lillehammeru su nastupila trojica olimpijaca; skijaš Vedran Pavlek, te Siniša Vukonić i Antonio Rački u nordijskim disciplinama.

Šefica Misije: Sanda Dubravčić Šimunjak
Šefica Misije ZOI Albertville 1992., ZOI Lillehammer 1994., olimpijka s dva nastupa na ZOI (Lake Placid 1980. i Sarajevo 1984.). Jedina od hrvatskih športaša koja je zapalila olimpijsku vatru na otvaranju igara (ZOI Sarajevo).
U HOO-u je obnašala dužnost članice Vijeća HOO-a. Međunarodna je klizačka sutkinja i savjetnica Međunarodnog klizačkog saveza (ISU).