Zagreb, 28. rujna 2021. - Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj priredilo je prijam za hrvatske olimpijce i paraolimpijce, sudionike ovogodišnjih Igara u Tokiju. Od olimpijaca na prijamu su bili Josip Glasnović i Kristina Tomić, a paraolimpijsko izaslanstvo predstavljali su Mikela Ristoski i Ivan Katanušić.

U pratnji su im bili predsjednici HOO-a i HPO-a Zlatko Mateša i Ratko Kovačić, državni tajnik za sport Tomislav Družak sa savjetnikom ministrice turizma i sporta Josipom Pavićem te glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, šef Misije na OI-ju u Tokiju Damir Šegota, predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek i dekan Kineziološkog fakulteta Tomislav Krističević. Kao posebni gosti nazočili su direktori Toyote, glavnog olimpijskog i paraolimpijskog partnera za mobilnost - Kensuke Tsuchiya (Toyota Adria) i Krešimir Bago (Toyota Croatia). 

Japanska veleposlanica, NJ. E. Misako Kaji, čestitala je olimpijcima i paraolimpijcima na ostvarenim uspjesima na tokijskim Igrama, a potom su zahvalnost Gradu Tokiju,  Organizacijskom odboru Igara i japanskim građanima za sjajno organizirane Igre u gotovo nemogućim pandemijskim uvjetima, iskazali Zlatko Mateša, Ratko Kovačić i Tomislav Družak. Naravno, posebnu zahvalu zaslužilo je Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj za kontinuiranu potporu uoči i tijekom nastupa naših sportaša u Tokiju.

Osim po novoj "berbi" odličja, koja je kod paraolimpijaca bila čak i rekordna, nazočni olimpijci i paraolimpijci konstatirali su da će im Igre u Tokiju 2020. ostati u posebnom sjećanju. (hoo/vk)