Zagreb, 9. kolovoza 2021. - U zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman Hrvatski olimpijski odbor organizirao je doček za posljednju našu sportašicu koja se vratila s Olimpijskih igara u Tokiju. U Zagreb se vratila maratonka Bojana Bjeljac s  trenerom Mladenom Kršekom.

Kao što je poznato, Bojana Bjeljac je prvi put nastupila na Olimpijskim igrama i to u najtežoj disciplini maratonu. Organizatori su tu utrku iz Tokija preselili u Sapporo, s nadom da će atletičarke i atletičari imati bolje uvjete za natjecanje. Nažalost, to se nije dogodilo. Vrućina i vlaga bili su gotovo nepodnošljivi. Maratonsku utrku atletičarki nije završilo njih 15, među kojima su bile i neke od najboljih.

Obje hrvatske predstavnice uspjele su doći do cilja. Matea Parlov Koštro bila je sjajna 21., a Bojana Bjeljac 53. sa zaostatkom od 12.12 za pobjednicom, Kenijkom Peres Jepchirchir. Premda je sredinom utrke imala velike probleme, Bojana nije željela odustati i pod svaku cijenu je nastojala završiti utrku. To je na kraju i uspjela i zbog toga zaslužuje maksimalno poštovanje.


- Ponosna sam što sam olimpijka i što sam maraton završila u onakvim uvjetima. Rezultat nije baš na nekom zavidnom nivou, ali kako su i drugi išli ispod svojih mogućnosti, ja mogu biti zadovoljna. Htjela sam završiti olimpijski maraton - kazala je Bojana Bjeljac.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora Bojani Bjeljac i Mladenu Kršeku zahvalio je voditelj marketinga HOO-a Ranko Ćetković i potaknuo našu sjajnu maratonku da nastavi marljivo trenirati, a HOO će sa svoje strane učiniti sve što bude moguće da joj osigura najoptimalnije uvjete. (hoo)