Zagreb, 8. kolovoza 2021. - Jedan od posljednjih svečanih dočeka hrvatskih sportaša i sportašica koji su nastupali na OI Tokio 2020. priređen je večeras za atletičarku Anu Šimić. U društvu trenera Zorana Tocilja, ona je preko Frankfurta stigla do Zagreba nešto iza 22 sata.

Nažalost, naša najbolja skakačica u vis nije uspjela preskočiti normu i nastupiti u olimpijskom finalu. Ana Šimić je najprije bez većih poteškoća iz prvog pokušaja preskočila 182 centimetra. Sljedeću visinu na 186 cm, preskočila je iz drugog pokušaja, da bi letvicu na visini od 190 centimetara rušila triput i ostala bez finala.

Ani Šimić to su bile treće Olimpijske igre. I u Londonu 2012., i u Rio de Janeiru 2016. godine, zapela je u kvalifikacijama.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora, Ani Šimić i njezinom treneru, uz neizostavno cvijeće, na predstavljanju Hrvatske u Tokiju zahvalio je voditelj marketinga HOO-a Ranko Ćetković.

 

- Meni je bilo super otkad smo došli, sve je dobro funkcioniralo. Mjesec dana prije Olimpijskih igara izborila sam normu preko rang-liste. Nisam bila na puno natjecanja posljednje dvije godine i to je utjecalo na ukupni nastup. Vjerojatno ću se sad odmoriti. Pariz je brzo i vidjet ćemo što dalje - kazala je Ana Šimić. (hoo)