Ispis

Tokio, 6. kolovoza 2021. - U prvoj utakmici razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta na olimpijskom turniru u Tokiju hrvatski vaterpolisti svladali su Crnu Goru sa 12-10 (1-0, 5-4, 3-3, 3-3) i na taj su način ostali u borbi za peto mjesto na tokijskim Igrama.

Izabranici Hrvatske i Crne Gore već su se jednom sučelili u Tokiju u sklopu razigravanja po skupinama. Prije desetak dana Hrvatska je također slavila, i to uvjerljivijim rezultatom (13-8). Sada je to bila izjednačenija utakmica, ali s iznova pobjedničkim ishodom za Tuckove izabranike. Od prve minute i pogotka Ante Vukičevića, Hrvatska je stalno imala prednost, a Crnogorci su uspjeli tek jednom izjednačiti (na 3-3 sredinom druge četvrtine). Uslijedila su tri pogotka naših reprezentativaca zaredom i mirno privođenje utakmice kraju.

Najučinkovitiji u našem sastavu bio je Ante Vukičević s tri pogotka, po dva su dodali Loren Fatović, Luka Lončar i Josip Vrlić, dok je trostruki strijelac za Crnu Goru bio Aleksandar Ivović.

 

- Dogovorili smo se da ćemo doigravanje za redoslijed odraditi koliko je moguće koncentrirano i prvi korak je napravljen, preostaje nam borba za 5. mjesto. Žao mi je što nije bilo i drugih naših kolektivnih sportova na ovim Igrama, mislim da smo ih dostojanstveno predstavljali, istina, mogli smo ostvariti i bolji rezultat, ali i da smo odradili korektan turnir - kazao je iskusni Maro Joković.

 

Posljednjeg dana Olimpijskih igara u Tokiju, hrvatski vaterpolisti igraju ogled za peto mjesto, a suparnik će im biti bolji iz utakmice Italija - SAD. Utakmica je na programu u nedjelju, u 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu.

U kasnijem terminu petka dobit ćemo i finaliste olimpijskog turnira u Tokiju, vaterpolsko umijeće odmjerit će Grčka i Mađarska te Srbija i Španjolska. (hoo)