Tokio, 4. kolovoza 2021. - Hrvač grčko-rimskim načinom Ivan Huklek nije uspio osvojiti olimpijsku broncu u kategoriji do 87 kilograma i prometnuti se u jednog od hrvatskih junaka Olimpijskih igara u Tokiju. U borbi za brončano odličje sa 6-1 pobijedio ga je Gruzijac koji nastupa za Srbiju, aktualni europski prvak Zurab Datunašvili.

Huklek je dao sve od sebe, međutim, preiskusni Datunašvili iskoristio je jednu priliku za kontranapad i s tri bacanja obilato ga bodovno materijalizirao. U nastavku borbe naš je hrvač uspio tek smanjiti veliki zaostatak bodom dosuđenim zbog pasivnosti suparnika.

- Presudio je moj loš ulazak u borbu. Izgubio sam naivno bodove iz akcije koja mi je bila poznata i koju je on čekao i dočekao. Mislio sam da imam šansu, a na kraju me iznenadio, napravio bodove u parteru i to se više nije moglo stići - kazao je naš hrvač.

Huklek je imao priliku osvojiti prvu hrvačku medalju za Hrvatsku od državnog osamostaljenja, a ujedno i postati četvrti naš hrvač s olimpijskom medaljom, nakon Vlade Lisjaka (zlato iz Los Angelesa 1984.), Josipa Čorka (srebro iz Muenchena 1972.) i Milana-Milovana Nenadića (bronca iz Muenchena 1972.).

 

Hrvatski vaterpolisti poraženi su od Mađara u četvrtfinalnoj utakmici olimpijskog turnira, a taj poraz im znači i definitivan oproštaj od borbe za medalje. Mađarska je slavila rezultatom 15-11 (po četvrtinama 2-3, 5-2, 4-3, 4-3). Ključna je bila druga četvrtina u kojoj su suparnici uspjeli rezultatski preokrenuti utakmicu.

Luka Bukić postigao je četiri pogotka za Hrvatsku, Paulo Obradović je dodao dva, dok je u sastavu Mađarske nezaustavljiv bio Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka iz osam udaraca.

Naša vaterpolska reprezentacija u Tokiju je prekinula trofejni olimpijski niz započet osvajanjem zlata u Londonu 2012. te nastavljen srebrom u Rio de Janeiru 2016. godine.

Hrvatsku u petak od 7.00 čeka sraz s Crnom Gorom u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta. Polufinalni parovi su: Mađarska - Grčka i Srbija - Španjolska. (hoo)