Ispis

Zagreb, 3. kolovoza 2021. - Na e-mail adresu predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše stigao je dopis odaslan iz kabineta World Taekwondoa (Svjetski taekwondo savez) u kojoj njegov čelnik Chungwon Choue čestita Hrvatskoj na prvom olimpijskom zlatu u taekwondou, kao i prvoj olimpijskoj medalji u muškoj konkurenciji.

 

Prenosimo cjelovit sadržaj čestitke predsjednika Svjetskog taekwondo saveza, prevedene na hrvatski jezik:


Poštovani predsjedniče Mateša,


prije svega nadam se da ste Vi i Vaši sportaši dobro nakon olimpijskih natjecanja u taekwondou u Tokiju. Bilo je super ponovno vidjeti sportaše u akciji i čestitam svakom od njih zbog ustrajnosti i predanosti sportu.
Taekwondo natjecanja na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 postigla su ogroman uspjeh. Ukupno 21 država sudjelovala je u raspodjeli 32 medalje, što naglašava univerzalnost i visoku razinu taekwondo sporta u cijelom svijetu.

Privilegiran sam što mogu čestitati Vama i Hrvatskoj na osvajanju prve zlatne medalje, kao i brončane - u olimpijskom taekwondou.

Svaka čast Matei Jelić, Toniju Kanaetu, Hrvatskom taekwondo savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru za ovaj uspjeh.

Želim Vam sve najbolje u daljnjem djelovanju i veselim se nastavku Vaše podrške taekwondou u Hrvatskoj za još više uspjeha u godinama koje dolaze.