Tokio, 1. kolovoza 2021. - Osim u muškoj vaterpolskoj konkurenciji, Hrvatska je na Igrama u Tokiju bila momčadski zastupljena i u stolnom tenisu. No, za razliku od vaterpolista koji prije završnice razigraju po skupinama, hrvatski stolnotenisači su porazom u prvom kolu već završili nastup na olimpijskom turniru u Tokiju. Bolji od naše kombinacije (Andrej Gaćina, Tomislav Pucar i Frane Tomislav Kojić) bili su reprezentativci Tajvana.

Najviše neizvjesnosti bilo je u meču parova, u kojem su Andrej Gaćina i Frane Tomislav Kojić poraženi u pet setova (9-11, 11-6, 7-11, 16-14, 5-11) od Chiena Ana Chena i Chiha Yuana Chuanga.

U prvom pojedinačnom meču dvojica najbolje rangiranih igrača reprezentacija četvrti iz pojedinačnog turnira Yun Ju Lin je svladao Tomislava Pucara sa 3-0 (po setovima 11-7, 11-6, 11-8).

Rezultatski neizvjesniji bio je dvoboj Andreja Gaćine i Chiha Yuana Chuanga, ali je Tajvanac također slavio s 3-0 (12-10, 11-3, 16-14). Gaćina je u trećem setu propustio prednost od pet poena i mogućnost da zakomplicira meč i možda preokretom donese bod Hrvatskoj.

Tako je za hrvatske stolnotenisače završen nastup na ovim Igrama na kojima je samo Andrej Gaćina ostvario jednu pobjedu u prvom kolu pojedinačnog turnira. (hoo)