Enoshima, 31. srpnja 2021. - I dok je laseraš Tonči Stipanović u izglednoj poziciji za odličje u nedjeljnom plovu za medalje, Šime i Mihovil Fantela plasirali su se kao osmoplasirani u plov za odličja klase 49er na olimpijskoj regati u Enoshimi, ali bez izgleda za medalje u "medal-raceu" u ponedjeljak.

Šime i Mihovil posljednja su tri plova odradili odlično, a uspjeli su ubilježiti i pobjedu u desetoj utrci. U 11. plovu su bili deseti, a u zadnjem kvalifikacijskom su stigli na cilj drugi. U subotnjim nastupima definitivno su pokazali da pripadaju samom vrhu u ove klase, u kojoj su tek nepune četiri godine.

Prema neslužbenim rezultatima Fantele su na osmom mjestu s 88 negativnih bodova, dok vodeći Novozelanđani Brling i Tuke imaju 52 negativna boda. Zadarsku braću je puno boljeg plasmana koštala diskvalifikacija u devetoj regati.

Šime Fantela je s Igorom Marenićem prije pet godina donio Hrvatskoj povijesno zlato u klasi 470, da bi potom prešao u novu klasu s mlađim bratom Mihovilom.

U nedjelju se Tonči Stipanović kao trećeplasirani u plovu za odličja bori za još jednu olimpijsku medalju u klasi Laser, dok je Elena Vorobeva okončala debitantski olimpijski nastup u Laser Standardu na odličnom 12. mjestu. (hoo)