Zagreb, 30. srpnja 2021. - Soba za uzvanike zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman bila je pretijesna da primi sve koji su došli pozdraviti prve hrvatske osvajače medalja na OI u Tokiju - zlatnu Mateu Jelić i brončanog Tonija Kanaeta, ali i cijelu taekwondo reprezentaciju na čelu s trenerom Tonijem Tomasom.

 

Uz izaslanike Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora, Predsjednika Vlade, Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Hrvatskog taekwondo saveza i Grada Zagreba te predstavnike medija, nekako su se u sobu ugurali i članovi obitelji i prijatelji. U ime HOO-a nazočili su pomoćnici glavnog tajnika Siniše Krajača - za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe Neven Šavora, za marketing Ranko Ćetković te za programe lokalnog sporta Hrvoje Balen.

 

Nakon pozdravnih govora uzvanika i zahvale na briljantnoj prezentaciji sportskog znanja i umijeća, koje taekwondo svrstava u skupinu jednog od najuspješnijih hrvatskih sportova na Olimpijskim igrama, Matei Jelić, Toniju Kanaetu i njihovim trenerima uručeni su posebno izrađeni zlatnici Hrvatskog olimpijskog odbora koji će ih trajno podsjećati ne veličanstveni uspjeh koji su ostvarili.

 

- Trudim se uvijek okrenuti u pozitivnom smjeru, imam vjere da ću tako izdržati još dugo i da ću vam donijeti još puno medalja. Trener i ja jedva čekamo opet trenirati i mislim da nam ovo nije dosta. Ne želim ispasti nezahvalna, mi volimo ovaj sport, oboje, i zato smo skupa u tome i nadam se da ćemo ostati još dugo. Nisam sama došla do ovoga, došla sam sa svojim trenerom - kazala je Jelić, osvajačica zlatnog odličja u kategoriji do 67 kg.

 

- Stvarno sam jako sretan, ovo je prva muška medalja, pokazali smo da i mi muški možemo nešto napraviti i da idemo u dobrom smjeru. Ovo nas je samo motiviralo da nastavimo dalje raditi još jače i nadam se da će na sljedećim Olimpijskim igrama biti još više medalja. Brzo je Pariz - dodao je Kanaet, brončani u kategoriji do 80 kg. (hoo)