Tokio / Enoshima, 28. srpnja 2021. - Ponajbolji hrvatski strijelac Josip Glasnović na desetom je mjestu nakon prvog dana kvalifikacija discipline trap (leteće mete) na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na strelištu u Asaka centru Glasnović je ostvario skor 73 od 75.

Nakon tri serije po 25 metaka, branitelj olimpijskog zlata iz Rio de Janeira 2016. imao je samo dva promašaja, a još petorica natjecatelja imaju po 73 pogotka, dok su preostala petorica promašila samo jednu metu. Na vrhu je Kuvajćanin Abdulrahman Al-Faihan.

Drugi dan kvalifikacija je sutra (četvrtak), a u finale, na rasporedu istoga dana popodne, proći će samo šest najboljih strijelaca.

 

Nakon četiri od predviđenih 12 plovova Olimpijskih igara, hrvatska posada u klasi 49er Mihovil i Šime Fantela zauzima desetu poziciju. Naši jedriličari nisu uspjeli zadržati sjajan ritam iz jučerašnjeg prvog plova, u kojem su bili četvrti.

U tri plova održana u srijedu Fantele su ubilježili 14., sedmo i 12. mjesto što im je donijelo ukupno desetu poziciju sa 23 negativna boda. Vode Britanci Fletcher i Bithel sa sedam negativnih bodova ispred Španjolaca Botina de Chevera i Lopeza Marre (8) te Australaca Willa i Sama Phillipsa (12).

Nastavak natjecanja je sutra (četvrtak) u Enoshimi, udaljenoj 80-ak kilometara od Tokija. (hoo)