Tokio, 28. srpnja 2021. - Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Tokiju imati dva muška teniska para u polufinalu. Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se među najbolja četiri muška para nakon što su u srijedu u četvrtfinalu eliminirali japanske predstavnike Keija Nishikorija i Bena McLachlana sa 6-3, 6-3.

- Imamo medalju, to je najvažnije. Onaj tko misli uzeti zlato mora pobijediti oba hrvatska para, a to će biti jako, jako teško. Dakle, to je najmanje bronca za Hrvatsku... - ustvrdio je Mate Pavić.

 

Na žalost, naš mješoviti teniski par Ivan Dodig i Darija Jurak završili su olimpijski nastup već u prvom kolu. Bolji od njih su nakon sat i 38 minuta igre (5-7, 6-4, 11-9) bili Ruruski predstavnici Anastasia Pavljučenkova i Andrej Rubljev.

 

Aktualna svjetska prvakinja u judu Barbara Matić borila se za brončanu medalju u kategoriji do 70 kg, ali nije uspjela svladati Ruskinju Madinu Taimazovu. Suparnica je slavila (1-0) nakon minute i pol borbe u "golden scoru".

Najveća hrvatska judaška uzdanica u Tokiju bila je slobodna u prvom kolu, a u premijernom dvoboju u srijedu ipponom je svladala Portugalku Barbaru Timo. U četvrtfinalu je izgubila od Austrijanke Michaele Pollers (0-1), koja ju je plasmanom u finale povukla u repasaž za broncu. Matić je najprije osigurala borbu za brončanu medalju, tako što je u prvom repasažnom dvoboju ipponom (1-0) svladala Talijanku Alice Bellandi u tzv. "golden scoru".

No, u izravnoj borbi za brončano odličje izgubila je dvoboj s Ruskinjom Taimazovom

- Baš mi je žao, mislim da sam bila i bolja od nje u prve četiri minute, ali nije bilo dovoljno - kazala je kroz suze Barbara Matić, dodavši:

- Danas sam se super osjećala i to je trebalo biti odličje, ali još sam u dvoboju s Pollers napravila neshvatljivu pogrešku...

Ipak, optimizam je prevladao u procjenama mogućnosti svojih kolegica iz reprezentacije, s posebnim naglaskom na sutrašnji nastup Karle Prodan.

Naš boksač Luka Plantić oprostio se od Olimpijskih igara u Tokiju porazom u poluteškoj kategoriji od Meksikanca Romera Torresa, sudačkom odlkukom 4-1. (hoo)