Tokio, 28. srpnja 2021. - Hrvatski par Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u polufinale parova na Olimpijskim igrama. U Ariaki Centru u Tokiju Čilić i Dodig su pobijedili britanski par Andy Murray, Joe Salisbury sa 4-6, 7-6 (2), 10-7, nakon dva sata i 15 minuta igre.

 

- Još nas mali korak dijeli od medalje. Ovo je bio jako, jako težak meč jer su suparnici u strašnoj formi. Imali smo pogreške u igri, ali to je očekivano zbog velikog respekta. Vjerovali smo i kada smo gubili 0-1 u setovima i 2-4 u drugom, sve smo sami morali zaraditi jer nam Andy i Joe praktički ništa nisu dali. Da smo danas odigrali mrvicu slabije, doživjeli bismo poraz - izjavio je Čilić.

Marin i Ivan stigli su do polufinala velikim preokretom, nakon što su od Britanaca gubili 4-6, 2-4. Hrvatski par tada je ubacio u veću brzinu i kroz dva "tie-breaka" stigao do pobjede.

U polufinalu ih čeka novozelandski par Michael Venus, Marcus Daniell, a plasman u polufinale još im ne znači i medalju, budući da se na Olimpijskim igrama igra meč i za brončano odličje. O suparnicima u polufinalu govore biranim riječima...

- Novozelanđani su dugi niz godina igrači parova i sigurno su jako dobri. Ne smijemo se opustiti, moramo zadržati razinu igre koju smo imali u ova tri meča, a nekako mislim da ćemo za finale morati biti još bolji - kazao je Dodig. (hoo)