Zagreb, 24. kolovoza 2016. - U srijedu, 24. kolovoza Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dočekao je u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) posljednju skupinu hrvatskih olimpijaca s Olimpijskih igara u Riju, a to su zlatni veslači Martin i Valent Sinković, srebrni veslač Damir Martin, taekwondašice Lucija i Ana Zaninović te taekwondaš Filip Grgić. U ime HOO-a, pozdravio ih je glavni tajnik Josip Čop.

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Tako su srebrnoj medalji koju su osvojili na Olimpijskim igrama u Londonu prije četiri godine u četvercu na pariće s Damirom Šainom i Damirom Martinom, pridodali i najsjajnije odličje u dvojcu na pariće. Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisali su pobjede u 29 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala.

 

Damir Martin osvojio je srebrnu medalju u samcu. U foto-finišu u finalu izgubio je od branitelja naslova otprije četiri godine iz Londona, Novozelanđanina Mahea Drysdalea. U samcu je osvojio naslove europskog prvaka prošle godine u Poznanu i ove godine u Brandenburgu. (hoo/msč)