Zagreb, 22. kolovoza 2016. - U današnjoj seriji povrataka hrvatskih sportaša s Igara iz Rija gdje su osvojili 10 medalja, čak pet zlatnih, u Zagreb su stigli i rukometaši. Njih su u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dočekali poštovatelji hrvatskog rukometa, prijatelji i suradnici a Hoo im je pripremio svečani doček.


Hrvatska muška rukometna reprezentacija na Igrama u Riju nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira. Izgubila je u četvrtfinalu od Poljske i u konačnici se plasirala na 5. mjesto. U sastavu su vrhunska rukometna imena: Ivan Pešić, Ilija Brozović, Ivan Čupić, Domagoj Duvnjak, Jakov Gojun, Zlatko Horvat, Igor Karačić, Marko Kopljar, Krešimir Kozina, Ivan Slišković, Ivan Stevanović, Luka Stepančić, Manuel Štrlek, Marko Mamić i Luka Cindrić.

Rukometaši su prvi hrvatski olimpijci koji su osvojili zlatno olimpijsko odličje pod vlastitim hrvatskim stijegom. Bilo je to prije 20 godina na Igrama u Atlanti (1996.) a od tada osvojili još jedno zlato (Atena 2004.) i broncu (London 2012.)


U ime hrvatske olimpijske obitelji pozdravila ih je pomoćnica glavnog tajnika HOO-a Biserka Vrbek a dobrodošlicu u ime pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) Janice Kostelić, izrazio je načelnik sektora za vrhunski i rekreativni sport te sport u sustavu obrazovanja Krešimir Šamija.


(hoo/rj)