Zagreb, 21. kolovoza 2016. - U nedjelju 21. kolovoza u rano poslijepodne iz Rija se vratila većina Hrvatske košarkaške olimpijske reprezentacije koja je samo prije dva dana vodila pravu bitku u četvrt finalu za ulazak u polufinale Igara a u konačnici osvojila 5. mjesto.

U šest utakmica odigranih u Riju ostvarili su tri pobjede, protiv Španjolske, Brazila i Litve, te tri poraza, od Argentine, Nigerije i Srbije.

Hrvatska košarkaška reprezentacija kvalificirala se na Igre gotovo u posljednji trenutak osvojivši 1. mjesto na kvalifikacijskoim turniru koji se je održao u Torinu (Italija) od 4. do 9. srpnja ove godine. U sastavu hrvatske košarkaške olimpijske reprezentacije su Marko Arapović, Luka Babić, Miro Bilan, Bojan Bogadnović, Mario Hezonja, Filip Krušlin, Darko Planinić, Krunoslav Simon, Rok Stipčević, Željko Šakić, Dario šarić i Roko Leni Ukić pod vodstvom trenera Aleksandra Petrovića.

U ime hrvatske olimpijske obitelji u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) olimpijce je pozdravila pomoćnica glavnog tajnika HOO-a Biserka Vrbek, olimpijka s OI Los Angeles 1984. 

(hoo/rj)