Zagreb, 19. kolovoza 2016. - U Zagreb je s Olimpijskih igara Rio 2016 stigla prva veća skupina sportaša - atletičari i srijelci. Među njima je najbolja hrvatska streljašica, brončana olimpijka iz Pekinga 2008. i svjetska rekorderka Snježana Pejčić koja je osvojila 12. mjesto u MK pušci trostav 50m.


Doputovao je i trostruki olimpijac Petar Gorša koji se nije uspio plasirati u finale discipline MK puška 50 m trostav, osvojivši deveto mjesto u kvalifikacijama, te trojka kojoj je ovo prvi nastup na Igrama - Valentina Gustin, Tanja Perec i Marija Marović. Valentina Gustin je 23. u zračnoj pušci, Tanja Perec 29. u MK trostavu, a Marija Marović u disciplini zračni pištolj 10m je 33.

 

Od deset hrvatskih atletičara koliko ih je na Igrama u Riju, u petak su doputovale maratonke Marija Vrajić i Matea Matošević te preponašica Andrea Ivančević. Marija Vrajić višestruka nositeljica europskih i svjetskih odličja u trkama na 50 i 100km plasirala se na 119. mjesto dok je Matea Matošević, inače pobjednica svjetskoga maratona na 45 km 104. Hrvatska rekorderka na 100 m s preponama Andrea Ivančević je 13. Njima je također ovo prvo olimpijsko iskustvo.

U ime hrvatske olimpijske obitelji i u nazočnosti brojnih sportskih suradnika i prijatelja u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) dočekala ih je olimpijka, pomoćnica glavnog tajnika HOO-a Biserka Vrbek. (hoo/rj)