RIO DE JANEIRO, 17. kolovoza 2016. (Hina) - Predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOC) Irac Patrick Hickey priveden je u Rio de Janeiru zbog navodne preprodaje ulaznica za olimpijska natjecanja.

Hickey je optužen za preprodaju ulaznica namijenjenih sponzorima i sportašima. Lokalna policija je objavila kako je Hickey pokušao pobjeći prilikom privođenja, ali nije uspio. Pritom mu je pozlilo pa mu je ukazana i liječnička pomoć.

 

Prvi čovjek Europskog olimpijskog odbora je navodno nabavljao ulaznice koje su kasnije druge osobe prodavale na crno. Policija tvrdi kako ima dokaze koji povezuju Hickeyja i direktora jedne 'hospitality agencije' kod kojeg je pronađeno čak 800 ulaznica. Procjenjuje se kako bio njihova prodaja na crnom tržištu donijela oko tri milijuna dolara.

 

"Hickey je bio u šoku kada je došla policija. Zbog toga je pozvana hitna pomoć, no poslije je normalno otišao s policijom," kazao je Jamil Chade, novinar lista Estado do Sao Paolo koji se slučajno našao u hotelu Windsor Marapendi u kojem je Hockey priveden.

 

U Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) za sada nisu željeli komentirati vijest o privođenju prvog čovjeka EOC-a. Glasnogovornik MOO-a je tek kazao kako je Hickey završio u bolnici.

 

Hickey je bivši judaš i počasni predsjednik Irskog judo saveza. Europski olimpijski odbor vodi od 1989. godine.

(Hina) xdl ydl