RIO DE JANEIRO, 16. kolovoza 2016. (Hina) - Dao sam maksimum snage i onoga što znam, ali se eto ponovio London otprije četiri godine, kazao je nakon osvojenog petog mjesta u Finnu na OI Ivan Kljaković Gašpić.

Kljaković Gašpić je osvojio peto mjesto u klasi Finn, nakon što je u utorak u plovu za odličja, u koji je ušao kao treći, bio posljednji, deseti, i to ga je koštalo 20 bodova.

"Startao sam vrlo dobro i odlučio sam odabrati desnu stranu regatnog polja na kojoj sam mislio da je bilo više vjetra. Nažalost, Amerikanca je poljubila sreća na drugoj, lijevoj strani na kojoj je bio bolji vjetar i uzeo mi je broncu. Cijelu regatu sam odvozio dobro, a na kraju mi je falilo sreće u završnici. Rezultati mojih suparnika su se u zadnjim plovovima tako posložili da mi ništa nije išlo na ruku", kazao je Kljaković Gašpić "Bambi".

On je imao veliki zaostatak od 37 bodova za vodećim Britancem Gillesom Scottom, koji je osigurao zlato, dok mu je drugi Slovenac Vasilij Žbogar bježao 13 bodova. S druge strane, prednost našeg jedriličara pred Amerikancem Calebom Paineom i Šveđaninom Maxom Salminenom bila je pet bodova

"Na ove Igre sam stigao sa pripremama navrat-nanos i zapravo sam do prilike za medalju došao isključivo zahvaljujući svom iskustvu. Četiri godine čekamo priliku za odličje i četiri godine smo mukotrpno radili. Zahvaljujem svom malom timu, žao mi je danas bilo i Tončija Stipanovića što nije uzeo zlato, malo sam krajičkom oka gledao Laser prije našeg starta. Imamo prvu medalju, a nadam se da će Fantela i Marenić uzeti drugu. Ja nažalost, nisam uspio. Sad jedino želim otići kući i odmoriti, a onda ću odlučiti o budućnosti, hoću li nastaviti u klasi Finn", kazao je 32-godišnji Splićanin, koji je i na Olimpijskim igrama u Londonu bio peti.

(Hina) xrš yrš