Ispis

Na poziv Vlade Republike Kine i Kineskog olimpijskog odbora, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr.sc. Zlatko Mateša i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput Jogunica ...

Na poziv Vlade Republike Kine i Kineskog olimpijskog odbora, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr.sc. Zlatko Mateša i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput Jogunica u radnoj su posjeti Organizacijskom odboru Olimpijskih igara Peking 2008.

Predstavnici Organizacijskog odbora Igara izvijestili su hrvatske sportske uglednike o dosadašnjim pripremama jednih od najsnažnijih olimpijskih igara po broju izgrađenih sportskih borilišta kao i tijeku drugih opsežnih zahvata za prihvat sportaša, poslovnih partnera i gostiju OI Peking. Tradicionalno ljubaznim domaćinima hrvatsko sportsko izaslanstvo izrazilo je spremnost za suradnjom u svim oblicima kako bi hrvatskim sportašima, sponzorima i partnerima osigurali najbolje moguće uvjete za pripreme i nastup na Olimpijskim igrama te boravak u Pekingu.

Organizacijskom odboru prenijeta je inicijativa grada Splita da se olimpijska baklja na svom putu do Pekinga zaustavi u tom gradu, izvijestio je iz Kine predsjednik HOO-a Zlatko Mateša koji će 22. rujna posjetiti Državnu sportsku upravu Kine.