PEKING, 13. kolovoza – Hrvatski dvojac na pariće, Mario Vekić i Ante Kušurin te njihov trener Dragutin Milinković, doživjeli su danas oko 14:30 sati (po kineskom vremenu) prometnu nesreću prilikom odlaska na polufinalnu utrku. U službeni autobus BOCOG-a koji je prevozio sportaše i službene osobe na natjecanje, u neposrednoj blizini borilišta, zabio se civilni kombi. Tri kineska državljana u toj su nesreći poginula.

„Bio je to strašan udarac, ali na sreću Mario i Ante nisu ozlijeđeni i nastupit će u današnjoj utrci. Nakon udarca kombija u autobus, ja sam se dignuo i htio preći na drugu stranu autobusa. U tom trenutku me nešto udarilo u glavu i izgubio sam svijest“, rekao je trener Milinković. Ekipa hitne pomoći je Milinkoviću pružila prvu pomoć na mjestu nesreće i u ovim trenucima čeka prijevoz u polikliniku na šivanje glave.

Kušurin i Vekić su drugim autobusom prevezeni na borilište gdje ih je očekivao nastup u polufinalnoj utrci. Nekoliko sati kasnije, Mario Vekić i Ante Kušurin nastupili su u utrci i plasirali se četvrti u svojoj skupini. U nadmetanje za odličje u finalnoj trci dvojca na pariće završile su posade Australije, Slovenije i Novog zelanda. (Marin Šarec, voditelj press centra HOO-a u Pekingu)