PEKING, 4. travnja 2008. - Komisija Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO)za koordinaciju Olimpijskoj igara (OI) Peking 2008. godine sastali su se zajedno sa Organizacijskim odborom Igara u Pekingu (...

PEKING, 4. travnja 2008. - Komisija Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO)za koordinaciju Olimpijskoj igara (OI) Peking 2008. godine sastali su se zajedno sa Organizacijskim odborom Igara u Pekingu (BOCOG) kako bi zaključili pripreme za Igre. MOO je zaključio kako je BOCOG na pravom putu sa svojim pripremama za ljetne OI 2008 koje počinju za 127 dana. Sastanak je trajao tri dana. Predsjednik Komisije Hein Verbruggen je komentirao: "

BOCOG dobro napreduje u pripremama, te smo uvjereni kako će naši kineski prijatelji prirediti sjajne Igre za sportaše iz svih dijelova svijeta. MOO je također primijetio i pozdravio povećani interes kineske vlade prema Organizacijskom odboru koji će zasigurno pomoći u dobrom radu BOCOG-a." Isto tako Verbruggen je naglasio : "BOCOG radi na pripremama već gotovo sedam godina i surađuju sa stanovnicima Kine koji su uzbuđeni što će se upravo ova velika sportska manifestacija održati u njihovoj zemlji." Olimpijske igre koje će se odigrati od 8. kolovoza do 24. kolovoza 2008. u Pekingu ugostiti će oko 10, 500 sportaša, te oko 20, 000 akreditiranih novinara.