Ispis

PEKING, 1. travnja 2008. - Inspektori Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) upozorili su organizatore Olimpijskih igara u Pekingu da ne smije biti ograničenja u pristupu internetu tijekom Igara. "Na...

PEKING, 1. travnja 2008. - Inspektori Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) upozorili su organizatore Olimpijskih igara u Pekingu da ne smije biti ograničenja u pristupu internetu tijekom Igara. "Nakon što je proteklih dana bilo kritika da je bilo ograničenja u pristupu internetu zbog događaja vezanih uz Tibet, danas smo ponovno inzistirali na tome da pristup internetu mora biti slobodan, jer želimo da novinari uživaju istu slobodu kao što je to bio slučaj i na prethodnim olimpijskim igrama.

Kineski organizatori imaju razumijevanja i obećali su da će poštovati dogovoreno", izjavio je predstavnik MOO-a Kevan Gosper. U Kini je internet cenzuriran, odnosno postoje ograničenja u pristupu određenim stranicama. No, Kina se obvezala da će tijekom Igara osigurati slobodan pristup internetu. Također, usvojeni su zakoni kojima se smanjuju restrikcije za strane medije, a koji će vrijediti do listopada ove godine.