Peking/Zagreb, 17. listopada - U organizaciji Organizacijskog odbora Olimpijskih igara Peking 2008 (BOCOG)u Pekingu je od 10 do 12. listopada održan 2. svjetski press sastanak na kojem je prisustvov...

Peking/Zagreb, 17. listopada - U organizaciji Organizacijskog odbora Olimpijskih igara Peking 2008 (BOCOG)u Pekingu je od 10 do 12. listopada održan 2. svjetski press sastanak na kojem je prisustvovalo 350 predstavnika vodećih svjetskih novinarskih i fotografskih kuća te 10-tak predstavnika nacionalnih olimpijskih odbora u funkciji press atachea nacionalne olimpijskih delegacija u Pekingu 2008.

Skupu je nazočila i Gordana Gaćeša, press attache hrvatske olimpijske delegacije. Prema izvješću Gaćeše, trodnevni program sastanka predstavnika javnim medija mogao je potvrditi uspješne pripreme za predstojeće Olimpijske igre ali i promjene u organizaciji medijskog praćenja na poprištima ovog najvećeg športskog događaja iduće godine. Press attache i desetak nacionalnih olimpijskih odbora koji su nazočili ovom svjetskom skupu novinara i press atachea olimpijskih delegacija, održali su sastanak s potpredsjednicom Međunarodnog olimpijskog odbora i članicom Press komisije MOO Gunillom Lindberg kao i s voditeljem Media Operations MOO Anthonyem Edgarom.

U tijeku je izrada baze podataka press attachea svih nacionalnih olimpijskih odbora koja će se koristiti i biti dostupna svim korisnicima INFO terminala tijekom Olimpijskih igara. Razvojem novih medija, IOC se suočava s problemima kršenja TV prava. U tijeku je izrada internet vodiča, a veći problem su blogovi sportaša o kojima će MOO do kraja godine dati preporuku i mišljenje.