Zagreb, 1. rujna 2004. - Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) i predsjedniku Zlatku Mateši i nadalje pristižu brojne čestitke na uspjehu hrvatskih sportaša u Ateni. «Koristim prigodu čestitati Vam u ime djelatnika Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji i u svoje osobno ime, ali i u ime brojnih Hrvata koji žive i rade u Švicarskoj, na sveukupno doličnom i dojmljivom nastupu hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.


"Molim Vas da ove čestitke prenesete svim hrvatskim olimpijcima, uz osobite čestitke sjajnim osvajačima olimpijskih odličja, a napose izvanrednim zlatnim rukometašima, ali i da naše čestitke i pozdrave prenesete i svim Vašim suradnicima u Hrvatskom olimpijskom odboru, jer bez Vas i njihova doprinosa zasigurno bi rezultati i dojam bili drukčiji. Očekujući našu daljnju poticajnu i obostrano korisnu suradnju, srdačno Vas pozdravljam» - Mladen Andrlić, veleposlanik RH u Švicarskoj konfederaciji.

«Pridružujemo se i našom čestitkom na uspješnom nastupu u Ateni te na osvojenim hrvatskim olimpijskim odličjima, zahvaljujemo Vam se posebice na podršci i suradnji sa željama da se ista uspješno nastavi i u Vašem narednom predsjedničkom mandatu» - Josip Buršić, zamjenik direktora Novog lista. «Primite iskrene čestitke prigodom iznimnog uspjeha hrvatskih natjecatelja na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine» - Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore. «Moje najiskrenije čestitke na velikim uspjesima ostvarenim na Olimpijskim igrama u Ateni. Medaljama, koje su zasjale na našim olimpijcima, Hrvatska je još jednom dokazala pripadnost samom vrhu svjetskog sporta. Malo se zemalja u svijetu, naše veličine, može pohvaliti ovako velikim sportskim poduhvatima i vrsnim sportašima kao što može Hrvatska. Čestitam tebi osobno, svim sportašima i voditeljima, uz dobre želje za buduća natjecanja» - Anton Kovačev, predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj.