Zagreb. 31. kolovoza 2014. - U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), u Zračnoj luci Zagreb, u utorak 31. kolovoza, organiziran je svečani doček hrvatske olimpijske delegacije iz Atene. 

 

Hrvatske sportaše su na zagrebačkom aerodromu dočekali ministar znanosti obrazovanja i športa RH Dragan Primorac, ministar financija RH Ivan Šuker i dogradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Tom prigodom je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša čestitao sportašima što su Hrvatsku prezentirali najbolje što su mogli, neki s više, a neki s manje uspjeha. «Bitno je da su sportaši dali sve od sebe, a nadam se kako ćemo se ubrzo radovati novim uspjesima» rekao je Mateša, zahvalivši se svim sponzorima i Vladi RH na pomoći.

 

Nakon šampanjca i torte koje je osigurala Zračna luka Zagreb, hrvatska olimpijska delegacija uputila se na svečani doček na Trg bana Jelačića, koji je organizirao grad Zagreb. Tom prigodom, došlo je do incidenta prilikom pokušaja da se glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić popne na pozornicu. S tim u vezi glavni tajnik HOO-a uputio je priopćenje za javnost sljedećeg sadržaja: «Nakon pokušaja da pristupim pozornici s urednom akreditacijom, zajedno s ostalim olimpijcima koji su više od sat vremena čekali u Gradskoj kavani, zaustavljen sam od strane redara riječima "tebi je pristup zabranjen". Kada sam pitao za razlog zabrane, redar mi je rekao kako ne želi daljnja pitanja jer mu je tako naloženo. Na moj upit od koga, isti mi je odgovorio "od vrha HOO-a". Na to sam rekao kako sam ja glavni tajnik HOO-a, nakon čega sam brutalno fizički odgurnut uz psovke i prijetnje koje papir ne trpi. Takvu izjavu spomenutog redara smatram bezobraznom provokacijom s aluzijom da je za njega netko drugi vrh HOO-a. Očito je da taj agresivni mladić ima sasvim drugo poimanje što je to vrh HOO-a. Nadam se da ću vrlo skoro saznati tko je tom agresivnom mladiću naložio zabranu mog pristupa pozornici, a ako ne prije, onda u prekršajnom postupku u kojem će spomenuti redar to morati odgovoriti. Spomenuti slučaj sam prijavio i policiji koja je obavila uviđaj i napravila zapisnik.»