Zagreb, 1. rujna 2004. - Na postignutim rezultatima i osvojenih pet olimpijskih medalja, na adresu Hrvatskog olimpijskog odbora i nadalje stižu brojne čestitke. «Zahvaljujući vašoj organizaciji i uloženom radu za što bolje pripreme hrvatskih športaša na Olimpijskim igrama u Ateni, čast nam je čestitati vam na svim osvojenim medaljama. Još jednom primite najiskrenije čestitke za sve osvojene medalje u Ateni od djelatnika GK RH Milano» - Andro Knego, generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Milanu.

 

«Poštovani gospodine predsjedniče HOO-a, u ime građana grada Šibenika i svoje osobno ime, Vama i cijelom našem olimpijskom izaslanstvu, a napose našim sportašima, čestitamo na izuzetnim uspjesima postignutim na Olimpijskim igrama u Ateni. Dijeleći oduševljenje i radost cijele Hrvatske, ponosni smo na pet osvojenih medalja, od kojih posebno sja potvrđena svjetska i olimpijska medalja hrvatske rukometne reprezentacije.

 

Još jednom svima upućujemo iskrene čestitke, a rezultati koje ste postigli daju nadu za nove olimpijske pobjede u Pekingu 2008. godine» - Nedjeljka Klarić, gradonačelnica grada Šibenika. «U ime Hrvatske narodne stranke i moje osobno ime, primite najljepše čestitke povodom dosad najvećeg uspjeha Hrvatske na Olimpijskim igrama. Čestitke upućujemo svim našim olimpijcima koji su samim prisustvom na Igrama pokazali da pripadaju u svjetski sportski vrh, svim osvajačima medalja, a posebno zlatnim rukometašima» - Vesna Pusić, predsjednica HNS-a «Svim sportašima, trenerima, stručnom osoblju i Hrvatskom olimpijskom odboru čestitamo za veliki uspjeh u Ateni. Hrvatska se ponosi s vama» - Savez sportova Županije šibensko-kninske. «Vama i svim sudionicima Olimpijskih igara čestitamo na izvanrednim rezultatima i medaljama» - Plivački klub Jug Dubrovnik.

 

«Od srca vam čestitamo. Učinili ste nam život radosnim i pokazali svijetu da naša mala Hrvatska hoće i može. Želimo vam puno prosperiteta i uspjeha u daljnjem vođenju hrvatske sportske obitelji» - Nenad Bubrić, predsjednik Saveza sportova grada Šibenika. «Poštovana gospodo, molimo da prenesete iskrene čestitke svim sportašima i sportskim djelatnicima na izuzetnim rezultatima postignutim na Olimpijskim igrama u Ateni. Dvije bronce, dva srebra i jedno zlatno odličje dokaz su velikog zalaganja sportaša i truda organizatora ali i garancija da sportski duh Hrvata živi i živjet će vječno. Posebne čestitke rukometašima na sjajnim utakmicama koje su nas dovele do čiste i briljantne pobjede i osvajanja zlatnog odličja. Još jednom čestitke sportašima uz želje da i nadalje postižu dobre sportske rezultate, a vama da ih uspješno pratite u organizaciji i njegovanju sportskog duha sadašnjih i budućih sportaša» - Aleksa Kocijan, direktor RŠC «Jarun». «Još jednom naši su sportaši dokazali da premda dolaze iz male države, rezultati koje postižu itekako su veliki. Iskrene čestitke na postignutim rezultatima u Ateni te se nadamo da će slijedeće Olimpijske igre biti jednako uspješne kao i ove.» - Đuro Marinović, predsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru.