U Beogradu je od 6. do 8. svibnja 2004. održan 25. seminar glavnih tajnika i šefova misija, posljednji prije Olimpijskih igara u Ateni, na kojem se uz uobičajene teme, posebno razgovaralo o sigurnos...

U Beogradu je od 6. do 8. svibnja 2004. održan 25. seminar glavnih tajnika i šefova misija, posljednji prije Olimpijskih igara u Ateni, na kojem se uz uobičajene teme, posebno razgovaralo o sigurnosti sportaša i članova misija tijekom održavanja 28. Olimpijskih igara Atena 2004. od 13. do 27. kolovoza. Među 48 predstavnika europskih nacionalnih olimpijskih odbora, u Beogradu su ispred Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) bili i glavni tajnik Ivica Miočić Stošić, šef Misije hrvatske olimpijske delegacije i v.d. direktor Ureda za olimpijski program (UZOP) Damir Šegota te izvršna tajnica UZOP-a Maja Gencel.

U svjetlu novonastale situacije u Ateni, rekao je Ivica Miočić Stošić, dogovoreno je da se hitno sazove sastanak svih sigurnosnih službi odgovornih za osiguranje tijekom igara, koji će se održati od 22. do 24. svibnja 2004. u Ateni. Čelnici Europskog olimpijskog odbora (EOC) i predstavnici Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) dali su garancije da će OI u Ateni proteći u miru i dostojanstvu te sportskom duhu, te da će svi infrastrukturni i sportski objekti biti gotovi na vrijeme. Izvršni direktor MOO-a zadužen za Olimpijske igre Gilbert Felli u svom je izvješću o budućnosti Olimpijskih igara rekao kako je oko organizacije igara potrebno što više stvari standardizirati te dobiti veće garancije države domaćina igara kako bi mogući tehnički problemi bili svedeni na minimum.

Također se razgovaralo i o statusu sporta unutar Europske unije (EU). Partner EU-a u pregovorima bit će EOC na čelu s predsjednikom Mariom Pescanteom i glavnim tajnikom Patrickom Hickeyem koji će zastupati stavove europskog sporta s ciljem da se sport u okviru novog europskog Ustava što bolje pozicionira.