Atena, 11. listopada 2003. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Ivica Miočić Stošić, v.d. direktora Ureda za olimpijski program (UZOP) i šef misije za OI Atena 2004. mr.dc. Damir Šegota te izvršna tajnica UZOP-a Maja Gencel boravili su od 8. do 11. listopada u Atenu gdje su održali niz sastanaka s čelnim ljudima Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Ateni (ATHOC).

 

Bio je to posljednji u nizu sastanaka nacionalnih olimpijskih odbora s ATHOC-om kojeg je glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić ocijenio iznimno sadržajnim i uspješnim za nastavak priprema Hrvatskog olimpijskog odbora za OI Atenu 2004. S predstavnicima ATHOC-a koji su odgovorni za pojedina područja razmotrene su sva pitanja transporta, akreditiranja, osiguranja i smještaja hrvatskih sportaša u Olimpijskom selu.

 

"Dobili smo potvrdu uspješnih priprema domaćina za prihvat i organizaciju boravka svih sudionika Igara. Načelno smo dobili potvrdu za smještaj hrvatskih sportaša i misije u Olimpijskom selu, a što se tiče tehničkih stvari sve je napravljeno", rekao je Ivica Miočić Stošić dodavši kako se razgovaralo i o komunikaciji unutar sela koje će se sastojati od 370 objekata smještajnog kapaciteta za 16000 ljudi. Uz to, predstavnici nacionalnih olimpijskih odbora dobili su sasvim konkretne upute oko akreditiranja sportaša i članova misije. Pravila ponašanja i provjera bit će rigorozni, rekao je glavni tajnik HOO-a Miočić Stošić, a za koju je osim grčke policije, zadužen i Interpol. Dodatnu opreznost iziskuje činjenica da se po prvi put u povijesti, Olimpijske igre održavaju unutar granica zemalja članica Europske unije,