Zagreb, 19. 9. 2004.- «Nastup na 27. ljetnim Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, do 19. rujna je osiguralo 37 hrvatskih sportaša, no to zasigurno neće biti konačni broj naših sportaša u Ateni«, rekao je ...

Zagreb, 19. 9. 2004. - «Nastup na 27. ljetnim Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, do 19. rujna je osiguralo 37 hrvatskih sportaša, no to zasigurno neće biti konačni broj naših sportaša u Ateni«, rekao je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Ivica Miočić Stošić na konferenciji za novinare, održanoj nakon druge sjednice Povjerenstva HOO-a za projekt Atena 2004. u petak 19. rujna. Glavni tajnik HOO-a pojasnio je da od spomenutih 37 sportaša, njih 28 ima «A» normu, a devetoro je do sada osiguralo «B» olimpijsku normu. Ostvarenje norme, nastavio je Miočić Stošić, očekujemo još od tekvandoista, boksača, dizača utega, vaterpolista, rukometašica, tenisača i plivača.

Direktor Ureda za olimpijski program (UZOP) mr. sc. Damir Šegota rekao je kako HOO očekuje da će se na OI plasirati i nogometaši koji na EP-u igrača do 21 godine moraju biti treći, a savjetnik u UZOP-u i član Povjerenstva mr. sc,. Darko Dujmović, pojasnio je kako je ostvarenje olimpijske vize nogometaša strateški cilj Hrvatskog nogometnog saveza. «Vodstvo HNS-a poduzima sve kako bi se ova perspektivna ekipa plasirala na Olimpijske igre, a koja bi u sastavu kakvom i sada nastupa, na Olimpijskom nogometnom turniru, mogla imati značajnu ulogu» rekao je Dujmović.

Glavni tajnik HOO-a govorio je i o pripremama Atene za Olimpijske igre, pritom rekavši kako će izvjesnih problema biti sa smještajem u gradu domaćinu 27. Olimpijskih igara, s obzirom da su cijene vrlo visoke. Što se tiče HOO-a, UZOP je dobro organiziran i intenzivno rješava sva pitanja - od prijevoza, smještaja, opreme, a u planu su i sastanci sa team liderima hrvatskih sportskih saveza koji već imaju evidentne kandidate kako bi se počela rješavati pitanja tehničke prirode. Proslavljeni hrvatski nogometaš i član Povjerenstva, Aljoša Asanović voljan je pripomoći HOO-u u pripremama hrvatskih sportaša na OI. Ivica Miočić Stošić je predložio da Asanović u Ateni okupi prilično veliku hrvatsku sportsku koloniju koja bi djelovala s istim ciljem - maksimalno pomoći hrvatskoj olimpijskoj obitelji tijekom boravka u Ateni.