"Prekratko vrijeme do početka Olimpijskih igara u Ateni (13. kolovoza 2004.) i nadalje ostaje najveći neprijatelj organizatorima Igara, a nama ostaje samo vjera da će s pojačanim naporima Grci ipak ...

"Prekratko vrijeme do početka Olimpijskih igara u Ateni (13. kolovoza 2004.) i nadalje ostaje najveći neprijatelj organizatorima Igara, a nama ostaje samo vjera da će s pojačanim naporima Grci ipak uspjeti završiti sve objekte u predviđenim rokovima." To je, nakon obilaska većine olimpijskih borilišta u Ateni, izjavio predsjednik Koordinacijskog odbora Olimpijskih igara 2004. Denis Oswald, koji se nalazi na čelu inspektorskog tima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) zaduženog za kontrolu i nadzor olimpijskih objekata organizatora Igara.

Po Oswaldovim riječima, najviše kasne radovi na izgradnji Olimpijskog stadiona i, kako sada stvari stoje, on neće izgledati onako kako ga je zamislio i projektirao jedan od najvećih svjetskih arhitekata Santiagio Calatrava, već će se, zbog pomanjkanja vremena, morati pribjeći nekim jednostavnijim i manje zahtjevnim građevinskim rješenjima. U Ateni kasne radovi i na izgradnji podzemne željeznice, ali ona ne spada pod "nadležnost" Komisije MOO-a, ali zato zadaje dodatne glavobolje čelnicima Organizacijskog odbora ATHOC-a.