Na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine boksači će se nadmetati u jedanaest, a ne kao dosad dvanaest kategorija. Iz programa olimpijskog turnira izbačena je polusrednja kategorija, zbog čega je d...

Na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine boksači će se nadmetati u jedanaest, a ne kao dosad dvanaest kategorija. Iz programa olimpijskog turnira izbačena je polusrednja kategorija, zbog čega je došlo i do promjena u poluvelter (od sada do 64 kg), te velter kategoriji (od sada do 69 kg).

Na smanjenju broja kategorija inzistirao je Međunarodni olimpijski odbor (MOO), što je Međunarodna amaterska boksačka federacija (AIBA) na svom kongresu u Kairu i prihvatila. Na OI u Ateni nastupit će tako 286 boksača, među kojima 90 iz Europe. AIBA je obznanila kako će se iduće svjetsko prvenstvo u Bangkoku održati u srpnju, a ne kao što je prvotno planirano u studenome. Na kongresu je i produžen manadat predsjedniku AIBA-e Anwaru Chowdhryu.

Nova struktura boksačkih kategorija: polu-muha (do 48 kg), muha (do 51 kg), bantam (do 54 kg), pero (do 57 kg), laka (do 60 kg), poluvelter (do 64 kg), velter (do 69 kg), srednja (do 75 kg), poluteška (do 81 kg), teška (do 91 kg) i superteška kategorija (iznad 91 kg).