"Bez pravilne vitaminizacije ne može se postići ne samo vrhunski nego nikakav sportski rezultat, a danas je već postalo uobičajeno da vitamine uzimaju ne samo sportaši nego i obični ljudi. To je 2...

Zagreb, 25. rujna - "Bez pravilne vitaminizacije ne može se postići ne samo vrhunski nego nikakav sportski rezultat, a danas je već postalo uobičajeno da vitamine uzimaju ne samo sportaši nego i obični ljudi. To je 25. rujna prigodom potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji između Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i njemačke farmaceutske tvrtke "Merck d.o.o." izjavio predsjednik HOO-a u ostavci dr. Zdravko Hebel.

Predstavnica Mercka d.o.o. Kristina Matijević istaknula je da je Merck najstarija europska farmaceutska tvrtka na području vitaminizacije te izrazila zadovoljstvo sto će nakon njemačkih sportaša proizvode Merck koristiti i hrvatski olimpijci. "Ovdje se zapravo radi o ugovoru o donaciji preko kojeg smo za naše sportaše osigurali dovoljno vitamina i vitaminskih preparata do olimpijskih igara u Ateni 2004.", rekao je v.d. glavnog tajnika HOO-a Josip Joja Guberina koji je podsjetio da je ovo samo jedan od značajnih ugovora s kojim HOO polako zatvara projekt Atena 2004., jer su već prije potpisani slični ugovori o osiguranju prijevoza i opreme za hrvatske olimpijce.