Vuokatti, 25. ožujka 2022. - Nakon osvojenog zlatnog odličja u disciplini big air, 17-godišnji hrvatski snowboardaš Dante Brčić sedmim je mjestom u slopestyleu zaključio nastup na zimskom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u finskom Vuokattiju. 

 

Brčić je prošao u finale kao prvoplasirani iz druge kvalifikacijske skupine (84.25 bodova), ali u završnoj izvedbi nije pokazao jednaku uvjerljivost. S 45 bodova ostao je u sredini finalnog redoslijeda (12 finalista). Zlatnu medalju osvojio je Čeh Jakub Hroneš (89.75), srebro je pripalo Talijanu Alessandru Lotortu (85.25), a bronca Nijemcu Jakobu Gansereru (70.00 bodova). U disciplini slopestyle nastupilo je ukupno 38 snowboardaša. 

 

Zimski EYOF u Vuokattiju Hrvatska je završila s jednom osvojenom medaljom - snowboardaškim zlatom Dantea Brčića, a nastupila je s ukupno pet sportašica i sportaša. Osim Brčića, naši predstavnici su bili Tena Hadžić i Petar Perušić (skijaško trčanje), Roko Begović (alpsko skijanje) i Jan Kovačić (brzo klizanje na kratkim stazama).