Sarajevo, 14. veljače 2019. - Četvrtog natjecateljskog dana na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Sarajevu i Istočnom Sarajevu skijaški trkač Marko Skender zauzeo je 23. mjesto u klasičnoj sprint-utrci na igmanskom Velikom polju. To je dosad najbolji rezultatski domet našeg nordijca na EYOF-u, ostvaren je u konkurenciji od 92 skijaša. Alpski skijaš Tvrtko Ljutić nastupio je je u veleslalomskoj utrci na Jahorini i zauzeo 46. mjesto.

Nakon hvalevrijednog 17. mjesta u slalomu, Ljutić je u gotovo identičnoj konkurenciji (sa 104 prijavljena skijaša) startao kao 45. U prvoj vožnji bio je neznatno bolje plasiran - 43. Medalje su osvojili predstavnici Norveške, Rusije i Francuske. 

 

Od ostalih hrvatskih predstavnika i predstavnica, klizačica Hana Cvijanović ponovno je bila solidna. U slobodnom programu na ledu SD Skenderija zauzela je 16. mjesto od 30 natjecateljica. Nažalost, naši curlingaši i curlingašice (Sven Prinčić, Irena Grgić, Marin Kaspret, Katarina Čar) upisali su još dva poraza. Bolja od Hrvatske najprije je bila Švicarska sa 18-2, potom i Njemačka sa 15-3. (hoo/vk)