Sarajevo, 13. veljače 2019. - Treći natjecateljski dan na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Sarajevu i Istočnom Sarajevu donio je hrvatskim predstavnicima nešto manje angažmana - za razliku od prethodna dva dana nastupili su samo u biatlonu, curlingu i umjetničkom klizanju. Klizačica Hana Cvijanović ostvarila je vrlo dobar rezultat u kratkom programu. Na ledu dvorane Mirza Delibašić, popularne Skenderije, završila je na 12. mjestu u respektabilnoj konkurenciji od 29 europskih natjecateljica.

 

Nažalost, mladi biatlonac Karlo Kunštek nije bio rezultatski tako konkurentan, u utrci na 12,5 kilometara, održanoj u Nordijskom ski centru Dvorišta u podnožju Jahorine, zauzeo je 83. mjesto Nastupilo je ukupno 86 natjecatelja, a dominirali su Nijemci s tri predstavnika među četvoricom najboljih.

 

U poslijepodnevnim satima hrvatski su curlingaši i curlingašice u konkurenciji mješovitih parova doživjeli novi uvjerljiv poraz - od Italije omjerom 1-16.

 

Četvrtog dana EYOF-a naš skijaški trkač Marko Skender nastupit će u utrci sprinta klasičnim načinom, alpski skijaš Tvrtko Ljutić vozit će veleslalomsku utrku, a curlingaš(ic)e očekuje dvostruki program - protiv Švicarske i Njemačke. (hoo/vk)