Sarajevo, 12. veljače 2019. - Sedamnaestim mjestom u slalomu na XIV. zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži u Sarajevu i Istočnom Sarajevu (9. - 16. veljače), 16-godišnjii alpski skijaš Tvrtko Ljutić potvrdio je status velike nade hrvatskog skijanja (u konkurenciji je bilo čak 104 natjecatelja). U prvoj vožnji na padinama Jahorine Ljutić je stigao 18, a u drugoj je za jedno mjesto poboljšao ukupni plasman, podijelivši 17. mjesto sa Slovakom Janom Sanitrarom. Zlato je završilo u Austriji, srebro u Italiji, a dvije bronce - u Austriji i Norveškoj.

Drugog natjecateljskog dana na sarajevskom EYOF-u premijerno je nastupio i naš biatlonac Karlo Kunštek. U disciplini sprint na 7,5 kilometara zauzeo je 82. mjesto.

U Sportskoj dvorani Skenderija nastavljena su natjecanja u brzom klizanju na kratkim stazama. U utrci na 500 metara Maja Ivandić zauzela je 24. mjesto, dok je Stribor Suman na istoj dionici stigao 22., kao i prethodnog dana na trostruko duljoj stazi. U večernjem programu naša curling reprezentacija (Sven Prinčić, Irena Grgić, Marin Kašpret, Katarina Čar) igrala je s Norveškom u konkurenciji mješovitih parova. U Sportsko-poslovnom centru Peki na Palama norveška kombinacija bila je bolja sa 18-0. (hoo/vk)