Sarajevo, 11. veljače 2019. - Prvog natjecateljskog dana na XIV. zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži u Sarajevu i Istočnom Sarajevu (9. - 16. veljače) na borilišta su izašli i prvi hrvatski sportaši i sportašice. U utrci na 1500 metara brzog klizanja na kratke staze naša predstavnica Maja Ivandić zauzela je 22. mjesto, a identičan domet u SD Skenderija ostvario je i Stribor Suman u muškoj konkurenciji na istoj dionici. Na igmanskim stazama mladi je hrvatski nordijac Marko Skender zauzeo 54. mjesto u skijaškom trčanju na 10 kilometara klasičnim načinom. Nastupilo je ukupno 88 skijaša trkača.

 

Naši predstavnici i predstavnice u curlingu (Sven Prinčić, Marin Kaspret, Irena Grgić i Katarina Čar) poraženi su sa 3-15 od poljskih vršnjaka u prvom nastupu mješovitih parova. U večernjem programu upisali su još jedan poraz, dvoboj sa Slovenijom završio je omjerom 2-10.

Drugog dana sarajevskog EYOF-a na borilišta će gotovo sve naše mlade uzdanice, a najzanimljiviji bi mogao biti nastup Tvrtka Ljutića u slalomskoj utrci na Jahorini. (hoo/vk)