EYOWF Erzurum 2017.

Tursko zimovalište Erzurum bilo je od 11. do 18. veljače 2017. domaćin 13. Zimskog olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF). Nastupilo je više od 640 sportaša u dobi od 14 do 18 godina iz 34 nacionalna olimpijska odbora članica Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Na programu Festivala bilo je osam sportova - alpsko skijanje, skijaško trčanje, skijaški skokovi, snowboarding, biatlon, umjetničko klizanje, brzo klizanje i hokej na ledu.


Hrvatsku delegaciju činilo je ukupno 14 članova, a bili su to alpski skijaš Leon Nikić, skijaška trkačica Gabrijela Skender, biatlonke Ana Radošević i Dora Kurečić, umjetnička klizačica Katarina Kitarović, zatim treneri Darijo Nikić, Zoran Skender, Filip i Robert Kontak i Ivana Jakupčević Marinković, te četiri člana Misije.

Hrvatski stijeg na svečanosti otvaranja nosila je Gabrijela Skender, a na svečanosti zatvaranja Leon Nikić.

Srebrnu medalju osvojio je alpski skijaš Leon Nikić u slalomu.

Erzurum, 16. veljače 2017. - Hrvatski sportaši zaključili su nastup na 13. Zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) koji se od 11. do 18. veljače održava u Erzurumu. Za radosnu vijest pobrinuo se alpski skijaš Leon Nikić koji je osvojio srebrnu medalju u slalomu s vremenom 1:44.19. Brži je bio samo Talijan Alex Vinatzer (1:40.77).

Erzurum, 16. veljače 2017. - Leon Nikić osvojio je srebrnu medalju u slalomu na 13. Zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži. Od Leona koji je utrku odvozio s vremenom 1:44.19 brži je bio samo Talijan Alex Vinatzer (1:40.77). Bronca je pripala Francuzu Augustinu Bianchiniju. (hoo/msč)

Erzurum, 15. veljače 2017. - U turskom Erzurumu, gdje se temperature kreću oko -20°C, svoje su nastupe na 13. Zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) odradili umjetnička klizačica Katarina Kitarović, biatlonke Ana Radošević i Dora Kurečić te alpski skijaš Leon Nikić.