Tbilisi, 30. srpnja 2015. - Današnja natjecanja hrvatskih sportaša započela su nastupom judašice Dore Bortas u kategoriji do 57 kg.
Nakon pobjede u prvom kolu protiv predstavnice Bugarske, usljedio je meč protiv Izraelke koji je završio porazom hrvatske predstavnice. Obzirom da je Izraelka u prvom sljedećem meču poračena, Dora je ostala bez prava nastupa u repasažu čime je završila natjecanje u Gruziji.

U cestovnoj utrci za djevojke hrvatska biciklistica Maja Perinović je odlično odvozila utrku, ali je ostala bez šanse za visoki plasman nakon pada u zadnjih 5 km utrke, što je rezultiralo 55. mjestom (od 69 biciklistica) u ukupnom poretku.
Biciklist Viktor Potočki je, nakon pada u ranoj fazi muške cestovne utrke, bio prisiljen odustati te je ostao bez plasmana. Njegov kolega Tin Pavlic je u istoj utrci, zbog velikog vremenskog zaostatka, sudačkom odlukom diskvalificiran.

Plivački nastupi započeli su kvalifikacijskom utrkom na 100 m slobodno u kojoj je uvjerljivo pobijedio hrvatski predstavnik Karlo Noah Paut, te time potvrdio status jednog od glavnih favorita u finalnoj utrci koja je na rasporedu u petak.
U istoj utrci drugi hrvatski predstavnik Marin Ercegović osvojio je 42.mjesto.
Lorena Jerebić u disciplini 100 m leptir kvalifikacijsku utrku završila je na 23.mjestu.
U ženskoj utrci kvalifikacija na 50 m slobodno nastupila je Karla Kvesić i doplivala do 31.mjesta.
Hrvatska mješovita štafeta 4x100 m u sastavu Kristofer Marijan Rogić, Karla Kvesić, Lucija Šulenta i Ivan Filipović kvalifikacije je završila na 12.mjestu.

Hrvatski atletičari danas su nastupali u dvije discipline.
Josipa Dragičević finale skoka u dalj okončala je na solidnom 7.mjestu.
U drugom finalu, u disciplini bacanje kladiva, Magdalena Dekić osvojila je 14.mjesto. (hoo/dm)