Győr, 29. srpnja 2017. - Posljednjeg dana Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru hrvatska rukometna mlađekadetska reprezentacija je pobijedila Francusku 28-26 (14-14)  osvojivši treće mjesto.

Za Hrvatsku je to četvrto odličje na EYOF-u nakon srebra Maura Nemčanina na konju s hvataljkama, srebra plivačice Lorene Jerebić na 100 delfin, te bronce atletičara Erika Sluge na 400 metara.

Hrvatsku rukometnu vrstu su do slavlja vodili Fran Mileta sa šest pogodaka, te Duje Džaja, Ante Ivanković i Karpo Sirotić sa po četiri gola. Kod Francuza istaknuo se Baptiste Damatrin sa šest zgoditaka.

"Ovo je prvo natjecanje ove reprezentacije i momci su pokazali da imaju karakter. Digli su se iz pepela nakon teškog poraza od Slovenije u polufinalu i osvojili medalju. Francuska je bila jedan od favorita za zlato, no mi smo bili bolji," kazao je nakon slavlja trener Nikola Čupić," dodavši: "Možemo reći da imamo budućnost i da su u najboljem svjetlu prikazali hrvatski rukomet."

Jedan od boljih igrača u pobjedi protiv Francuske bio je vratar i kapetan ekipe Stipe Purić.

"Nakon poraza od Slovenije teško nam se bilo oporaviti, ali smo pokazali da smo pravi kada je bilo potrebno. Uspjeli smo okrenuti utakmicu na svoju stranu i pobijediti," kazao je Purić koji je član PPD Zagreba.

U susretu za zlato Njemačka je bila bolja od Slovenije 29-26. (Hoo/dl)