Győr, 29. srpanj 2017. - Hrvatska košarkaška U-16 reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru.

Košarkaši su u borbi za treće mjesto u dramatičnom susretu izgubili od Finske 53-56. Finci su nas tako drugi put pobijedili na turniru nakon što su također, u dramatičnoj završnici slavili u susretu igranom u skupini (72-71).

Hrvatska je na startu posljednje četvrtine imala osam razlike (45-37). Međutim, zaredale su pogreške i Finci su 2:20 minute do kraja izjednačili na 50-50, a minutu prije kraja i poveli 54-52. Nakon što smo smanjili na koš zaostatka, Finci bježe na 56-53 i našim mladim košarkašima je ostalo 10 sekundi za tricu i produžetak. Ali nisu uspjeli.

U našim redovima najefikasniji su bili Viktor Šarić s devet, te Sandro Rašić i Ivan Perasović sa po sedam koševa, dok su Fince predvodili Erik Sajantila i Teemu Svokas sa po 10 koševa.

"To je nekakva realnost. Mislili smo da imamo kvalitetu da budemo među tri, ali jednostavno imali smo previše neraspoloženih igrača. Svojim glupostima smo vratili Fince u igru. Naš glavni cilj je europsko prvenstvo. Ovaj turnir smo maksimalno iskoristili uoči EP-a koje je uskoro u Crnoj Gori," kazao je Damir Miljković, trener U-16 reprezentacije. (Hoo/dl)