Győr, 29. srpnja 2017. - Hrvatska ženska judo reprezentacija poražena je u susretu za brončanu medalju u ekipnoj konkurenciji na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru.

Judašice su u susretu za broncu izgubile od Srbije 2-3 čime su naši judaši stigli do četvrte 'drvene' medalje u Gyoru. U petak su u borbama zaa bronce poraženi Filip Miljević (17) u kategoriji preko 90 kilograma, Helena Vuković (16) u kategoriji +70 kg, te Mia Mihovilović (16) u kategoriji do 70 kg.

U ekipnom natjecanju su nastupale reprezentacije sa po pet judašica u pet težinskih kategorija i igralo se na tri pobjede. Srbija je protiv Hrvatske nastupila s tri djevojke i sve tri su upisale pobjede ipponom, dok su oba hrvatska boda osvojena bez borbe.

Andrea Stojadinov je pobijedila našu Mateu Behin (-48kg), Marica Perišić je bila bolja od Lucije Gluac (-63 kg), dok je Anja Obradović slavila protiv Helene Vuković (+70 kg). Za nas su bodeove bez borbe osvojile Matea Brletić (-52 kg) i Lara Cjetko (-63 kg).

Hrvatske judašice su na putu do borbe za broncu pobijedile Njemačku, a izgubile od Rusije.

"Nažalost, osvojili smo 'četiri' drvene medalje.Moram priznati sa smo očekivali više. Očekivali smo barem jednu medalju, ako ne i više," kazao je vođa ekipe i trener Miroslav Novković. 

Posljednjeg dana natjecanja imali smo predstavnicu u finalu utrke na 1,500 metara. Klara Andrijašević je osvojila šesto mjesto s novim osobnim rekordom 4:31.30. (Hoo/dl)