Győr, 27. srpnja 2017. - Aktualna prvakinja Europe judašica Lara Cvjetko nije uspjela ući u borbe za odličja na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru.

Cvjetko se početkom srpnja u Kaunasu okitila europskim zlatom u kategoriji do 57 kilograma, no nažalost u Gyoru nije išlo. U prvoj rundi je bila slobodna, no u 2. kolu je izgubila od Turkinje Hasret Bozkurt. Turkinja je potom izgubila od Čehinje Renate Zachove i Lara je tako ostala bez prilika u repesažu.

Lucija Glumac je u kategoriji do 63 kg slavila u prvom kolu protiv Azerbajdžanke Fidan Husejnove, no u drugom kolu je izgubila od Gruzijke Mariam Čanturia koja je kasnije osvojila zlato. Glumac je dobila novu priliku kroz repesaž, ali je izgubila od Portugalke Joane Crisostomo.

Odličan rezultat ostvarila je i atletičarka Veronika Drljačić na 400 metara osvojivši peto mjesto s rezultatom 56,04 što je njezin novi osobni rekord. Za medalju joj je nedostajalo nešto više od sekunde. Trećeplasirana Mađarica Janka Molnaar je trčala 55.00.

Roko Malenica je u bacanju kladiva zauzeo 12. mjesto s rezultatom 55,71, dok je Toni Božac na 3,000m bio 13. s rezultatom 9:15.09.

U jutarnjem dijelu programa Klara Andrijašević se plasirala u finale utrke na 1,500 metara. U polufinalu je istrčala vrijeme 4:41.50 i za tri sekunde popravila svoj osobni rekord, te kao 11. ušla u finale koje je na rasporedu u subotu.

Ana Majdak se nije uspjela plasirati u finale bacanja koplja. U kvalifikacijama je zauzela 13. mjesto s rezultatom 45,13. Finale joj je pobjeglo za 11 centimetara.(Hoo/dl)