Győr, 25. srpnja 2017. Hrvatski gimnastičar Mauro Nemčanin izborio je plasman u finale discipline konj s hvataljkama na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru.

Nemčanin je u konkurenciji 82 gimnastičara zauzeo sedmo mjesto u kvalifikacijama s ocjenom 13,050. Finale je na rasporedu u petak, a 17-godišnji član osječkog kluba Inova-Gim će nastupiti kao posljednji osmi i prije svog nastupa će znati koja je ocjena potrebna za medalju.

"Ovo je veliki rezultat za našu gimnastiku. Konkurencija je bila vrlo jaka, nastupilo je više od 80 gimnastičara. Sada moramo Maura smiriti do petka i finala. Dobro je što vježba posljednji, osmi jer imamo spremne tri različite vježbe," kazao je trener Saša Solar.

Naš drugi gimnastičar u Gyoru, Aurel Benović je osvojio 18. mjesto na tlu i ostao je bez plasmana u finalel. Na EYOFU će nastupiti i gimnastičarka Ira Benčinić.

Mladi rukometaši su u susretu 2. kola A skupine pobijedili domaćina Mađarsku 26-24 i sada imaju tri boda nakon dva kola. Najefikasniji kod Hrvatske bili su Ante Ivanković i Fran Mileta svaki sa po šest pogodaka, dok se u redovima Mađarske istaknuo Kevin Szep-Kis sa sedam postignutih zgoditaka.

''Trebalo se oporaviti nakon jučerašnjeg izgubljenog boda protiv Danske. Danas nam se sve vratilo. Imali smo dobru igru u obrani što pokazuje i to da smo primili manje od 25 gola što je zapravo cilj ove reprezentacije, a to je da izgradi svoj karakter kroz obranu," kazao je trener Nikola Čupić.

U susretu posljednjeg kola naše kadete očekuje susret protiv Njemačke za prvo mjesto u skupini.

Nažalost, košarkaši su izgubili od Finske 71-72 nakon što su u prvom kolu dobili Italiju. Sada ih u trećem kolu očekuje Bosna i Hercegovina i trebat će pobjedu za prolaz u polufinale. (Hoo/dl)