GYOR - Hrvatski plivač Noa Kovačić (16) plasirao se u polufinale utrke na 50 m slobodno na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Gyoru.

Član riječkog Primorja je isplivao rezultat 24,00 zauzevši 12 mjesto od 50 plivača.Prvo vrijeme kvalifikacija imao je Talijan Federico Burdisso koji je isplivao rezultat 23,04.

Dora Komić se u kvalifikacijama utrke na 100 m slobodno nije se uspjela plasirati u polufinale. Zauzela je 29. mjesto s rezultatom 59,13.

Nastupila je i štafeta 4x100 mješovito mix. Luka Tkalčević, Ana Blažević, Lorenaa Jerebić i Noa Kovačić zauzeli su 18. mjesto od 28 štafeta s rezultatom 4:09.91 što nije bilo dovoljno za plasman u finale.

Započela su i natjecanja kajakaša i kanuista. Josip Lenac je prošao prvi krug kvalifikacija u kajaku na 500 metara. Lenac je osvojio drugo mjesto u svojoj skupini s rezultatom 1:52.120. Ovim rezultatom probio se među 16 najboljih i danas poslijepodne ga očekuje borba za ulazak u polufinale.

Lenac je nastupio i u utrci dvosjeda na 500 metara zajedno s Samuelom Lucićem. Zauzeli su četvrto mjesto u svojoj skupini što nije bilo dovoljno za nastavak natjecaanja.

Inga Karakaš je u istoj disciplini kod djevojaka bila četvrta u svojoj skupini što također nije bilo dovoljno za ulazak u 16 najboljih. 

Prvu rundu je prošao i Rafael Kolundžić u kanu jednokleku. U svojoj kvalifikacijskoj skupini je zauzeo drugo mjesto probivši se među 16 najboljih.

Nažalost, Sara Zalukar je poražena u 1. kolu teniskog turnira od Bjeloruskinje Sofi Brich 5-7, 2-6.(Hoo/dl)