Banská Bystrica, 27. srpnja 2022. - Trećeg natjecateljskog dana na XVI. ljetnom Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Banskoj Bystrici Hrvatska je bogatija za još jednu srebrnu medalju, treću u nizu, drugu iz "kraljice sportova".

Naša sjajna trkačica, Vita Penezić, koja će u listopadu navršiti tek 16 godina, odlično je odradila finale utrke na 100 m. Kroz ciljnu ravninu prošla je kao drugoplasirana, uz istrčano vrijeme osobnog rekorda  (11.81). Brža od nje bila je samo Talijanka Alice Pagliarini (11.69), dok je treće mjesto pripalo Čehinji Ester Parohovoj (11.87).

U disciplini 110 m prepone za atletičare kvalifikacije je uspješno prošao Janko Kišak koji je ostvario ukupno 5. najbolji rezultat (14.08) te se izravno plasirao u finale. Također, vrlo uvjerljiva u kvalifikacijama atletičarki na 200 m bila je Lara Jurčić. Ona se s ukupno 4. najboljim vremenom (24.66) izravno plasirala u polufinale.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita atletičarki Viti Penezić osvajanje srebrne medalje na EYOF-u u Banskoj Bystrici!