Baku, 25. srpnja 2019. - Hrvatska judašica Katarina Krišto osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 63 kg na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji se od 21. do 27. srpnja održava u Bakuu (Azerbajdžan). Drugo je to odličje za hrvatske judašice, nakon dan prije osvojenog zlata Ane Viktorije Puljiz. U osmini finala Krišto je bila bolja od Mađarice Nikolett Nyiri, svladavši je ipponom, a jednake epiloge imali su njezini pobjednički nastupi u četvrtfinalu s Poljakinjom Martynom Glubiak i u polufinalu s Ukrajinkom Julijom Kurčenko. Ippon (nakon 42 sekunde borbe) presudio je i u finalnom dvoboju, ali na stranu ukupne pobjednice, Nizozemke Joanne Van Lieshout.

Brončane medalje završile su oko vrata Španjolke Laure Vazquez Fernandez i gore spomenute Ukrajinke. 

- Sretna sam zbog osvojene srebrne medalje na EYOF-u i koristim priliku zahvaliti svima na podršci - kratka je poruka Katarine Krišto, članice kaštelanskog JK Dalmacijacement.  

Petog natjecateljskog dana na EYOF-u biciklist Ivan Okmažić ostvario je iznimno vrijedan rezultat u cestovnoj utrci na 75 km. Stigao je 26. u konkurenciji 91 natjecatelja. Dodamo li da je bio i jedan od najmlađih biciklista u tom društvu, to pojačava njegov pothvat i otvara optimizam za budućnost. Druga hrvatska judaška uzdanica, Dominik Rožić, poražen je već u šesnaestini finala. Bolji od njega bio je Francuz Tama... U petak će na plivalište Klara Bošnjak (800 m) te rukometaši u polufinalnom srazu s Danskom, kao i košarkaši u utješnom razigravanju s Litvom za redoslijed od 5. do 8. mjesta.

S tri osvojena zlata i jednim srebrom Hrvatska je i dalje na odličnom osmom mjestu na ljestvici država osvajačica medalja. 

Hrvatski olimpijski odbor čestita Katarini Krišto i njezinu stručnom stožeru na osvojenom srebru na EYOF-u! (hoo/vk)