Ispis

NANDŽING, 19. kolovoza 2014. - Treći dan natjecanja na 2. OIM Nandžing Hrvatskoj je donio dvije zlatne medalje. Judašica Brigita Matić uvjerljivo je u finalu porazila Aleksandru Samardžić iz BiH. Taekwondašica Ivana Babić pobijedila je u finalnoj borbi Turkinju Fatmu Saridogan.

 

Brigita je do finala stigla pobjedom nad Elvismar Rodriguez iz Venezuele (Yuko) i Unellom Snyman iz Južnoafričke Republike (Ippon). U borbi za zlato presudila je druga kazna (Shido) koju je dobila finalistica iz BiH.

Ivana je Turkinju Saridogan savladala rezultatom 1:0. Prije finala pobijedila je Glody Mwaka Masale iz Konga rezultatom 14:1 te Belgijanku Lauru Roebben rezultatom 13:4.

Uspješan nastup imala je danas i naša druga Ivana Babić koja se natječe u streljaštvu. U finalu zračne puške 10 metara zauzela je 5. mjesto s rezultatom 141.4.

Veslački dvojac bez kormilara Bonacin i Samardžić u današnjem su se repesažu kvalificirali u A finale koje je na rasporedu sutra u 6 sati ujutro po hrvatskom vremenu. Vrijeme 4:01.56 Marine Kaić u polufinalu samca bio je dovoljan za prolazak u sutrašnje B finale.

Stolnotenisačica Lea Rakovac izgubila je u četvrtini finala od Miyu Kato iz Japana.

Petar Fileš je u mačevanju pobijedio Nijemca Fabiana Brauna (15:10), ali je izgubio od Hongkonžanina Choija (12:15), te nije uspio ući među četiri najbolja.

Pavle Živanović u jedrenju nakon 4. plova drži 2. mjesto, a Karla Šavar je na 23. mjestu.

Badmintonašica Maja Pavlinić završila je svoj pojedinačni nastup na OIM porazom od Kineskinje Jinjing Qin (0:2). Natjecala se još i u mješovitom paru s Muhammedom Alijem Kurtom iz Turske. U svojoj su skupini upisali dvije pobjede i jedan poraz, što nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtinu finala. (hoo/msč)